úterý 3. května 2016

RECEPT | pampeliškový sirup

Ahoj, všem přeju krásný jarní den ať je venku jakkoliv, tak si ho užijte!
Dnešní článek bude opět nějaký ten typ do kuchyně, takže pokud vás baví vařit a zajímáte se o své zdraví, tak je článek přímo pro vás. Letos jsem už po druhé dělala pampeliškový med, ja bych tomu, ale spis říkala sirup, konzistenci se to medu zrovna nepodobá. Pampeliškový sirup je velmi zdravý a pomáhá proti alergiím, tím ze do sebe dostanete pyl si vytvoříte protilátky a vaše tělo nebude tak přehnaně reagovat na rozkvetlé stromy na jaře, myslim, ze to vázne pomáhá, protože ja mam alergii už vázne hodně mírnou oproti dřívějšku. 

SUROVINY 
200 pampeliškových květů
1kg třtinového cukru
1 citron 
1 l vody  

POSTUP
Natrhané pampelišky si omyjte a dejte do hrnce společně s vodou a nakrájenými citronem, až se vše zacne vařit, vařte jeste 15 minut. Potom nechte směs vylouhovat do druhého dne. 
Druhý den vše přeceďte přes gázu do čistého hrnce, přidejte cukr a vařte na nižší teplotu asi 2 hodiny. 
Ještě teplý sirup nalijte do sklenic,uzavřete vickem a máte hotovo.



Sirup se hodí do čaje, na přelití a doslazení různých kaší a podobně. 
Tahle dávka vystačí asi na 2 větší sklenice .

Pokud se rozhodnete sirup vyzkoušet nebo už jste ho dělali, tak mi určitě dejte vědět a pokud se pochlubite i fotkou na instagramu tak budu rada když přidáte hastag #nikolaslife . 
Doporučuju se do toho pustit co nejdříve, aby vám pampelišky neodkvetly. 

Mějte se krásně.
N. 

Ps: Pokud si říkáte, že je to samý cukr, tak nebojte, sirupu si dáváte opravdu málo, třeba jen lžičku a tímpadem, tolik cukru neprijmete, je to proste sirup a k tomu to patři. 

Žádné komentáře:

Okomentovat